Menu
A+ A A-

Regisztrálj és nyerj tesztvezetést!

Regisztrálj most, és nyerj!

arielpic1Az ITBN-en kisorsolunk a szeptember 5 előtt regisztrált ITBN látogatók között (a regisztrációt az élő visszaigazolástól tekintjük valósnak) egy élményvezetést a világ legnagyobb vezetési élményét nyújtó széria sportautójával, az Ariel Atommal.

A nyertesnek egy 1km hosszú, 12 kanyaros pályás kell körről körre egyre gyorsabban száguldania 12 körön keresztül!

Sorsolás: az ITBN második napján az esti ajándéksorsoláson.

arialatom

IT Biztonsági statisztikák 2013-2014

Az ITBN indulása óta folyamatosan gyűjti a magyar IT Biztonsági piacra jellemző adatokat. Rendszeresen szavaztatjuk meg a kollégákat, kérünk be adatokat a regisztrációkor és beszélgetünk a gyártók és képviselőik szakértőivel, hogy teljesebb képet kaphassunk.

A 2013 év végi ITBN-re érkezők véleménye ismét érdekes képet rajzol a hazai IT Biztonság helyzetéről. Arra a kérdésre, hogy milyennek ítélik meg a résztvevők a biztonsággal kapcsolatos üzemeltetési feladatokat minden évben hasonló válaszok születnek. Jó hír, hogy az 5 szintű skálán az alsó két osztályzatot csupán 5% kapta meg ugyanakkor látszik, hogy a válaszadók közel harmada még mindig csak közepes osztályzatot adott. Ugyanakkor az is látható, hogy a szakemberek 66%-a elégedettnek mondható a biztonság üzemeltetésével kapcsolatban. Ez javuló tendencia az előző évek eredményeihez képest.

Bővebben: IT Biztonsági statisztikák 2013-2014

Az ITBN

A hazai IT szakma képviselői 2004-ben összefogtak azért, hogy egy független, minden piaci szereplő és felhasználó érdekét képviselő fórumot teremtsenek. Az eredeti elképzeléseket mára már meghaladta az ITBN : a kiállítás az új innovációk és termékek első bemutató helye; a konferencián a szektort meghatározó jogi, gazdasági és a területet befolyásoló szakmai és felügyeleti szervezetek aktuális véleménye mutatkozik be. A rendezvényen tehát mindenki jelen van, aki számít: az IT-biztonsággal magas színvonalon foglalkozók mellett az auditorok, biztonsági vezetők, gyártók, szervezeti döntéshozók, tanácsadók, disztribútorok, gazdasági és cégvezetők, és az IT beszerzéseket intézők is. 

ITBN Merfoldkovek

Az ITBN 2005-ben indult és már akkor is látható volt, hogy a szakma és a piac fontosnak értékeli az ilyen találkozókat. A 2006-os ismétlés megerősített mindenkit abban, hogy a konferenciának van helye a hazai rendezvénykínálatban és egyben meghatározta főbb irányait, konfirmálva célkitűzéseit. Az ezt követő ITBN 2007 már valódi piaci ernyő képét mutatta, a piac jelentős szereplői már támogatták az összefogást. Ezzel párhuzamosan nőt a rendezvényt látogatók száma is, amely 2007-re elérte 800 résztvevőt. Az ITBN 2008 új gondolatot mutatott be, a biztonságtudatos információkezelés képében, aminek formát is adott egy lila pajzs keretében. A konferencia eköré a gondolat köré épült fel, amit láthatóan jól fogadott az 1000 főre bővült látogatói kör. Ez időben alakult meg az ITBN projekt csapata is, amely azóta is ugyanolyan felállásban szervezi meg a rendezvényt. 2009-ben egy másik komoly lépés következett, elköltöztünk az eseménynek addig helyt adó MOM Park moziból és hogy több helyen, kényelmesebb parkolási körülmények mellett konferenciázhassunk új helyszínnek a Cinema City Aréna-t (az Aréna mozit) választottuk. Új megoldásokat is bevezettünk, a saját fejlesztésű Event Monitor (esemény követő és beléptető rendszer) a rendezvényen mozgó résztvevők RFID követését, a networkinget segítő 2D Datamátrixot, az elektronikus regisztrációt és programfüzetet is elérhetővé tette az ITBN számára. A 2010-es ITBN nagy újdonsága volt, hogy 2 naposra bővült a rendezvény és elérte a közel 2000 látogatót. A rendezvény vendégül látta Peter Hustinx Európai Adatvédelmi Biztost és Rubik Ernőt is valamint első ízben kerültek átadásra az ITBN Biztonsági Díjak, amellyel a piaci szereplők és a szakterület kiemelkedő teljesítményeit értékeltük.

2011-ben az ITBN rendezvényeire érkező vendégek száma meghaladta a 2000-et, a rá következő évben pedig 2245-nél állt meg a számláló. A 2012-es évben az ITBN jóvoltából a boltok polcaira kerülhetett Kevin Mitnick, a híres hacker életrajzi könyvének magyar fordítása, iOS és Android platformokon futó, kifejezetten a rendezvényre készült mobil alkalmazást mutattunk be és Business Matchmaking szolgáltatásunk segítségével közelebb hoztuk a szolgáltatói és a megrendelői kört a rendezvényen.

2013-ban Nógrádi György biztonságpolitikus professzor segítségével betekintettünk a magánszféra és a biztonság küzdelmébe és biztosítunk lehetőséget az ITBN résztvevőinek több mint 80 programpont megtekintésére a konferencián. Az elkövetkező évben a konferencia új helyszínre költözött és megközelítettük a 2500 látogatói számot, amellyel a rendezvény Közép-Keleti Európa legnagyobb szakrendezvényévé nőtte ki magát.

ITBN Helyszin

10 éves fennállása után a rendezvény 2015-ben újjászületett. Új helyszínen a hatalmas Groupama Arénában került megrendezésre az első ITBN CONF-EXPO, amely óriási tereivel, szakmai programjaival várta a látogatókat 2015-ben. Donald Good FBI kibervédelmi részlegvezetőjének előadása és Prinya Hom-anek a Thai kibervédelmi guru bemutatója megkérdőjelezhetetlenül a ITBN eseménszériájának csúcspontjai voltak.

De 2016 sem kínált kevesebbet. Követve az ismeretlennel tavaly megvívott csaták hadiösvényét az ITBN CONF-EXPO 2016-ban zászlajára tűzte a kiber éberség gondolatát és a lobogó alá gyűjtötte a védelem őreit. Tervünk, hogy a kibertér éberségének feladata idén megkapja azt a figyelmet, amire szüksége van bevállt. Az Interpol kibervédelmi részlege betekintést engedett a kiberbűnöző világába és a tavalyi siker előadónként visszatérő Prinya Hom-anek izgalmas részleteket mesélt arról, hogy mi zajlik a kínai hackerek függőnye mögött.

Ebben az évben a mesterséges intelligencia és a kiberbiztonság hideg mélységeibe merülünk alá. Mit tesznek majd a következő évek az automizált biztonság asztalára? Vajon áldás vagy átok a szakmánk számára a gépek mindentlátó szeme és precíz gondolkodása? Alaposan megnézzük az egyenlet emberfaj és gépfaj oldalát az esemény két napja alatt. A világ legjobb kiberbiztonsági szakértői mellett az ITBN CONF-EXPO 2017 etológusok és pszichológusok segítségét kérte, hogy segítsenek eligazodni a probléma megértésében. Csányi Vilmos a világhírű humán etológus hat év után tér vissza az eseményre. 2011-es előadására az eddigi ITBN-ek legérdekesebb programjaként emlékszünk. Csányi Vilmos legújabb könyvében leírt gondolatairól beszél majd: a mesterséges intelligencia és az ember kapcsolatáról.

Alkategóriák